Implementació Bústia Denúncies Portals Municipals

Des del projecte de Portals Municipals t'informem que ja pots sol·licitar la implementació d'una bústia antifrau interna en el teu portal web municipal. 

La Bústia antifrau interna, que la Diputació de València ofereix a tots els Municipis i Entitats Locals de la Província adherits al projecte de Portals Municipals, implementa els canals de denúncia requerits per la Llei 2/2023, de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informen sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció.

La bústia de denúncia està basat en una solució molt completa, de codi obert i lliure, i és la que utilitzen també l'Agència Valenciana Antifrau, o l'Ajuntament de Barcelona entre altres. 

S'ha triat el domini *.bustiadenuncies.es per a allotjar totes les bústies, per la qual cosa cada municipi disposarà d'una direcció pròpia per a la seua bústia interna, de la forma

https://<municipi>.bustiadedenuncies.

També s'ha implementat un nova secció en el portal web on informar amb detall al ciutadà de què consisteix la bústia antifrau i que passos ha de seguir per a realitzar una denúncia. Dins d'aquesta secció cada usuari o administrador del portal podrà penjar la informació que siga necessària respecte als canals de denúncies tant intern com extern.

Es pot consultar una demo o exemple en el portal de l'ajuntament de Camporrobles:

https://www.camporrobles.es/seccion/buzon-denuncias

El proxim Dijous que ve 12 de maig, en un teletaller monogràfic, a les 11.00, informarem del funcionament de les eines i dels pròxims passos a realitzar per a sol·licitar la bústia de denúncia per al teu municipi. Podràs aprofitar per a preguntar qualsevol dubte que tingues sobre aquest tema. Avisarem amb antelació de la celebració, i enviarem l'enllaç d'aquest teletaller.

Us preguem que sol·licites la implementació d'aquesta bústia a través del portal del portal de suport, on ens hauràs d'enviar el formulari de sol·licitud adjunt: 

https://incidencias.dival.es/ProactivaNET/portal/

Pots descarregar el formulari de sol·licitud des del portal de la comunitat:

https://portalesmunicipales.dival.es/documentos

Les peticions s'atendran en l'ordre d'entrada.

Si desitges consultar més informació sobre la bústia, ens pots cridar a l'oficina o accedir al portal de la comunitat. 

https://portalesmunicipales.dival.es/