Accessibilitat per als Portals Web Municipals

Portals Municipals de les entitats locals de la Província de València

El Reial decret 1112/2018 estableix que les Webs municipals han de ser accessibles per a proporcionar un accés equitatiu i igualtat d'oportunitats a totes les persones, permetent accedir a la informació i interactuar sense barreres.

La Diputació de València està totalment compromesa amb aquest objectiu, i per això us anunciem que tots els portals compliran tots els requisits de la Llei, oferint els nivells d'accessibilitat més alts.

Aquest Reial decret estableix que les Web i APP de les Entitats Municipals hauran d'oferir un mecanisme de comunicació que permeta presentar suggeriments i queixes, informar de qualsevol incompliment d'accessibilitat, i sol·licitar la informació exclosa dels nivells d'accessibilitat requerits. Així mateix, l'RD obliga al fet que els responsables dels portals web de l'Administració realitzen l'auditoria d'accessibilitat i publiquen una Declaració d'Accessibilitat dels seus portals Web indicant el nivell que compleixen i els mecanismes addicionals d'accés que hagen establit.

Des de la Diputació ja estem treballant per a implementar aquestes condicions sobre les Web Municipals i poder proporcionar el suport que necessiteu per a atendre les noves obligacions.

Els Portals disposaran en breu d'un panell de suggeriments i queixes, i estaran auditats conforme a la norma EN 301 549. També us proveirem amb eines i plantilles per a facilitar el desenvolupament de la Declaració d'Accessibilitat.

El nostre primer objectiu d'aquest nou projecte serà formar a tots els responsables municipals en aquesta important tasca: facilitar l'accés universal a la Web de l'Ajuntament. Per a això s'han organitzat diversos cursos, en els quals comptarem amb la participació d'especialistes reconeguts. Aquests cursos en línia, aconseguiran valorar i resoldre els problemes relacionats amb l'Accessibilitat Web a tots els municipis, i els permetrà preparar les Declaracions d'Accessibilitat obligatòries.

Les convocatòries ja estan disponibles en la Plataforma de Formació de la Diputació de València i els cursos donaran principi la primera setmana de febrer.

Des de l'Oficina del projecte us animem a tots i totes al fet que us apunteu

 


FORMACIÓ


Per a Capacitar a tots els responsables de les Web Municipals per al compliment del Reial decret 1112/2018 en els Portals Web i APP mòbils de l'Ajuntament


AUDITORIA I DECLARACIÓ D'ACCESSIBILITAT


SOL·LICITUDS D'INFORMACIÓ ACCESSIBLE I QUEIXES


VISTES D'ACCESSIBILITAT ESPECIALITZADES


Auditoria EN 301 549 de la pàgina Web y Desenvolupament de la Declaració d'Accesibilidad.


Permeten formular queixes sobre l'incompliment del RD i sol·licitar informació sobre els continguts exclosos de l'àmbit de l'aplicació del Reial decret.


Per a Portals de la versió 8

Vista optimizada par a accés mitjançant Veu Natural, Ampiació Visual o Interacció Reduïda.