Actualització de la plataforma a Drupal 10

Estimat responsable de la web municipal,

El Projecte de Portals Municipals de la Diputació és la solució completa per a la publicació web dels teus portals web basada en el gestor de continguts Drupal, programari lliure i obert.

 

Una part fonamental del Projecte és mantindre el programari actualitzat a les últimes versions. En l'última actualització just fa ara 1 any, actualitzem a la versió 9 el gestor de continguts. I ara us informem que iniciarem els treballs per a l'actualització del gestor de continguts Drupal a la nova versió 10.

 

El procés es realitzarà portal a portal i tindrà una duració d'unes poques hores. Durant este període no es podrà editar ni pujar nous continguts. També serà necessari un reinici complet de cada portal que podrà suspendre la visibilitat de la web entre 15 minuts i 2 hores.

 

Els treballs s'iniciaran el pròxim 6 de novembre amb un procés escalonat de 4 setmanes. Amb una setmana d'antelació comunicarem la data prevista per a l'actualització del vostre portal. Per tant a partir de la setmana vinent informarem els portals triats per a la migració la primera setmana. I així successivament setmana a setmana fins a completar els més de 250 portals en producció.

 

Una vegada realitzada l'actualització se us informarà perquè pugueu realitzar una verificació ràpida. No esperem que puga haver-hi cap problema per esta actualització, i la revisió no és obligatòria. Però sempre és recomanable que els usuaris habituals del portal revisen el resultat de la migració per a confirmar que el disseny, continguts, i estructura del portal, es mantenen sense alteracions respecte a la versió anterior.

 

Drupal 10.0 incorpora la següents novetats:

  • Més seguretat
  • Compliment d'Accessibilitat millorada i més senzilla.
  • Rendiment millorat en el front-end.
  • Novetats CSS3 i HTML5.
  • Ampliació dels períodes entre actualitzacions