Afegir una enquesta

Enquestes és el servei de Portals Municipals que et permet realitzar diferents tipus de consultes a la ciutadania.

PAS 1: Accedeix a la pestanya Enquestes que apareix en el menú esquerre del Panell de Control dins de la secció Serveis.

panel-encuestas

PAS 2: Afegeix una enquesta nova o un cens

Des del panell d'Enquestes veuràs un resum de les teves enquestes actives i inactives (o finalitzades).

Punxa en l'enllaç "Crear enquesta" per a accedir al formulari.

Una vegada en la pantalla de creació d'enquestes, simplement haurem d'anar emplenant les dades de l'enquesta. Tenim l'opció de fer una enquesta amb traducció en 2 idiomes, o solament en un idioma.
Els camps amb la marca “*” són obligatoris ja que defineixen l'esquema bàsic de l'enquesta.

formulario-encuesta-1

Títol: Ens permetrà establir la pregunta que encapçalarà l'enquesta. Pot ser una pregunta interrogativa, com per exemple:

"Quin de les següents novetats desitjaria veure en l'APP municipal?"

O simplement explicativa:

"Ordeni de major a menor aquelles característiques que li agradaria incloure en l'APP municipal."

Descripció: Subtítol que acompanya a la pregunta oferint més informació sobre l'enquesta en qüestió. És un camp opcional i en cas de ser completat és convenient que sigui un text breu i senzill ja que la pregunta ha d'anar en el títol.

formulario-encuestas-2

Mostrar resultats: Desplegable que ofereix les quatre opcions per a mostrar l'estat dels vots.

Confirmació de la resposta: Permet que aparegui un botó de confirmació quan hem triat una de les opcions.

formulario-3

Tipus de vot: Existeixen diferents possibilitats per a establir l'autorització dels vots en l'enquesta: Obert, Tancat, Cens i Lliure.

Les enquestes obertes són completament anònimes amb el que qualsevol persona que accedeixi a l'enquesta pot votar. Les enquestes anònimes estan disponibles per a la Web i l'APP.

Les enquestes tancades únicament permeten votar a aquells usuaris que estan registrats, per exemple, els dispositius mòbils que tinguin descarregada l'aplicació mòbil, o els usuaris de la web que s'hagin registrat.

Les enquestes amb cens ens permeten adjuntar un cens de la població que constarà d'un aneu (*dni) i una pregunta secreta. La pregunta secreta sol ser l'any de naixement. Per a pujar un cens, crearem un *excel amb dues columnes; una per al DNI i una altra per a l'any de naixement.

Les enquestes lliures permeten votar lliurement a diversos usuaris des d'un mateix ordinador. Aquestes estan pensades per a aules, per exemple, on la gent que votarà ho farà des d'un mateix dispositiu.