Portals Municipals
Portals Municipals
Portals Municipals

Coneix Portals Municipals.

Els portals municipals són les pàgines web dels ajuntaments, són el lloc on es publica en digital la informació municipal. Els portals municipals inclouen les notícies d'actualitat, l'agenda cultural i d'activitats de la localitat, els avisos per a veïns, a través d'ells s'informa dels servicis municipals, objectius, ubicació, horaris, telèfons i altres mitjans de contacte, es pengen els plans PGOU, fotos, vídeos o àudios de la vida de la població, i es distribuïx, en definitiva, la informació útil per al veí i el visitant.

Des dels portals municipals s'accedix a la seu electrònica, el perfil del contractant, la carpeta ciutadana, o el portal de la transparència, i també és el punt de connexió amb les xarxes socials. Tota la informació d'interés del ciutadà està disponible en el portal municipal.

Portals Municipals és el gestor de continguts per al desenvolupament de webs municipals que fa possible construir webs municipals multi-idioma completes, amb dissenys moderns, fàcils i econòmiques de crear i de mantindre, escalables, i que utilitzen les últimes tecnologies web.

Portales Municipales ha sido desarrollado específicamente para la administración local,  utilizando como base el CMS Drupal, recopilando las demandas de los usuarios reales, y después de más de 6 años y de 300 instalaciones operativas. Con la publicación de la versión PM 7.5,  proponemos una plataforma capaz de atender las necesidades de la presencia web municipal para los próximos años.

Portals Municipals ha sigut desenvolupat específicament per a l'administració local,  utilitzant com a base el CMS Drupal, recopilant les demandes dels usuaris reals, i després de més de 6 anys i de 300 instal·lacions operatives. Amb la publicació de la versió *PM 7.5,  proposem una plataforma capaç d'atendre les necessitats de la presència web municipal per als pròxims anys.

PORTALS MUNICIPALS 7.5

PM 7.5 ha sigut dissenyat sobre l'experiència adquirida en la versió anterior, i els comentaris i suggeriments dels usuaris. PM 7.5 ha sigut dissenyat per a cobrir totes les necessitats web de les administracions locals. A la nova versió PM 7.5 s'han incorporat un gran nombre de novetats que suposaran una renovació completa de la presència web municipal amb les següents millores:

Més participativa

PM 7.5 permet la interacció amb el ciutadà a diferents nivells, es poden crear diferents tipus d'enquestes anònimes o nominatives, amb autenticació per xarxes socials o per DNIe.  L'usuari pot triar els seus temes d'interés per a rebre avisos per correu electrònic o pel mòbil, i poden enviar-se notificacions als ciutadans.

Més servei

PM 7.5 està dirigida als serveis al ciutadà.*PM 7.5 evoluciona la web incorporant la possibilitat d'interacció amb els visitants. Les funcionalitats que s'aporten, i a les quals denominem aplicacions web, són molt variades, i és fàcil crear i afegir noves aplicacions.

Exemples d'aplicacions llestes per a incorporar:

  • Bans push
  • Farmàcies de guàrdia
  • Cita prèvia amb regidor o alcalde
  • Cita prèvia serveis municipals
  • Reserva d'instal·lacions esportives
  • Reserves entrades o assistència per a activitats culturals
  • Bústia ciutadana i incidències
  • Borsa d'ocupació
  • Promoció del Comerç local
  • Butlletins d'informació per correu electrònic

Més contingut

PM 7.5 incorpora un model de dades ampliat que permetrà l'explotació de la informació gestionada per la plataforma. Ara també poden registrar-se relacions, metadades, i altres elements del contingut, actuant com el millor gestor documental per a la informació al ciutadà.  S'incorporen camps específics per al desenvolupament d'agendes municipals, i metadades per a aplicacions com la seu electrònica o el portal de la transparència.

Més mòbil

PM 7.5 també ha sigut dissenyat per a l'accés a través dels dispositius mòbils, un mitjà d'accés a la web cada vegada més popular. Per a això no solament s'han desenvolupat temes adaptatius, sinó aplicacions específiques per a mòbils i tauletes que traslladen d'una forma completament adaptada al mitjà, tota la informació del portal web municipal.

Més social

PM 7.5 s'integra més i millor amb les xarxes socials, una via de comunicació amb els ciutadans  imprescindible. La nova versió integra més xarxes socials, i permet major abast i difusió dels continguts, mantenint el portal com punt únic de publicació i gestió de continguts.

Més versàtil

La flexibilitat amb la qual s'han desenvolupat, tant el model de dades, com les diferents eines de PM 7.5, permet que puga ser utilitzat per a noves funcions. Ara és possible desenvolupar qualsevol portal municipal amb l'eina, incloent els portals temàtics locals, portal turístic, sede electrònica o portal de la transparència.  Però també és possible desenvolupar portals supramunicipals que mancomunen la informació de diversos portals generant noves webs amb un àmbit i abast major.

Més disseny i contingut multimèdia

PM 7.5 no estableix cap restricció al disseny. S'ha volgut que l'usuari tinguera llibertat completa per a crear el seu web, i per això ja és possible incloure un CSS nou en cada portal.  Però també, per a facilitar un desenvolupament ràpid, es presenten nous temes llestos per a utilitzar.  I és possible vincular als continguts qualsevol tipus d'informació multimèdia, tant continguts que resideixen en la plataforma, com a continguts externs, tot d'una forma fàcil i eficient.

Més ràpida

PM 7.5 ha sigut dissenyada amb l'objectiu del millor rendiment possible. La velocitat de descàrrega té un efecte directe sobre la credibilitat i l'audiència d'una web. Per això s'incorporen diferents tècniques de caixet que fan possible oferir un rendiment de web estàtica sobre un contingut completament dinàmic.

Més segura

No poden existir portals web disponibles si no són segurs. Les amenaces de la ciberdelinqüència han de ser tingudes en compte en el desenvolupament dels portals municipals. PM 7.5 es basa en Drupal, un CMS conegut per la qualitat de la gestió del codi, i s'ha mantingut la mateixa preocupació per la seguretat en tot el nou codi desenvolupat, i en la selecció de components.