21/10/2019
La maquinària electoral s'ha tornat a posar en marxa de cara al 10 de novembre de 2019 i des de Portals Municipals volem facilitar a l'usuari perquè puga donar tota la informació necessària sobre aquestes noves eleccions 2019.

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat una eina que permet conéixer la ubicació exacta del col·legi electoral al qual podrà acudir cada ciutadà a exercir el seu dret a vot el dia de les Eleccions a les Corts Generals. Creiem que pots ser de molt d'interés per a tots, i especialment per als qui voten per primera vegada o el fan després d'haver realitzat un canvi de domicili.

Instruccions per a consultar tota la informació en l'eina INE.

Per a utilitzar aquesta eina, que es troba dins de la Seu Electrònica de l'INE, l'usuari només haurà d'incloure el nom de la província en la qual està empadronat, el nom del municipi, el nom de la via en la qual viu, el número, el codi postal de la població i la inicial del cognom, una dada que permetrà que l'INE li indique exactament i dins del col·legi electoral al qual podrà acudir a votar, quina serà la taula pertinent.

Una vegada introduides les dades, l'aplicació et retornarà una informació abreujada sobre la direcció exacta en la qual es troba el col·legi electoral designat així com la taula en la qual s'haurà de dirigir una vegada estiga allí.

En aquest butlletí t'explicarem com incloure un cartell i un enllaç a la pàgina de l'INE des del teu portal municipal.

Incorporar cartell al portal

Per a incorporar el cartell en el teu portal municipal has de seguir els següents passos:

 

1. Crea un nou cartell des del panell de control:

Panell de Control > Menú Contingut > Afegir cartell


 

2. Afegeix el títol del cartell
 

Exemple: cartell eleccions 2019
 

3. Indica la regió o lloc on es mostrarà el cartell. Pots triar diversos grups.
Exemple: right-col


4. Posa el següent enllaç en el cartell a la web de l'Institut Nacional d'Estadística (INE)

https://sede.ine.gob.es/ce-mesas?cierre=0000385&cid=1254735541845

 

5. Puja la següent imatge:


 

6. Guarda els canvis.


Seguint aquests passos, els ciutadans podran accedir directament a la web de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), on poden consultar tota la informació sobre aquestes eleccions 2019.

Si té qualsevol dubte de com incorporar el cartell en el seu portal, pot enviar una petició a través del nou portal d'usuaris de Portals Municipals. Si no està donat d'alta, pot fer-ho en el portal de ProactivaNET accedint a la següent adreça: https://incidencias.dival.es/ProactivaNET/portal/.