30/05/2019
Et proposem aquesta guia per a modificar tots els continguts afectats pels canvis derivats de les recents eleccions municipals
Els portals web municipals inclouen informació organitzativa i institucional, que en molts dels vostres municipis, s'ha vist modificada per les recents eleccions.

Una vegada constituïdes les noves corporacions serà el moment d'actualitzar vostres webs i apps per a registrar tots aquests canvis, alhora que eliminem aquelles referències que ja no siguen aplicable. 

Portals Municipals registra totes les dades d'edils, àrees, partits polítics, i òrgans de govern, a través de "Entitats" de la web. I com ara veurem, això permet actualitzar-los molt fàcilment. Qualsevol informació de la corporació que no estiga registrada com a Entitat serà molt *dificil d'actualitzar. Per tant, i encara que la majoria ja ho heu fet, aquesta és una bona oportunitat per a confirmar que els vostres portals registren correctament la informació.

1- La primera actuació serà donar d'alta els nous membres de la "Corporació Local", i donar de baixa els anteriors.

Edils. Crearem una nova entitat per a cada nou Regidor del Consistori, i per a cada nou partit polític. Afig els regidors que prenguen possessió per primera vegada. Inclou la seua fotografia, el càrrec que tenen, dades de contacte, currículum, direcció o més informació extra que vulgues afegir. Mes avance podràs afegir la declaració de béns, i relacionar-los amb l'àrea que gestionen.

 

Grups polítics: Afig com a entitat els grups polítics nous. En el camp d'entitats relacionades, enllaça els membres que el componen. Si vols mantindre la informació d'historial dels grups polítics pots clonar el node i afegir un afegitó al títol per a identificar la legislatura a la qual pertany.                                                                                                                             

  • Composició de la corporació: Afig aquest contingut com a article. En el camp d'entitats relacionades enllaça els grups polítics que el compon.

Amb aquestes tres accions ja tindrem el ple de la corporació registrat en la nostra web.

2- Afegir el nou alcalde o alcaldessa

  • Alcaldia: L'Alcalde i President de la Corporació Local és un càrrec que en molts dels vostres portals ja es troba creat, i amb el qual es relacionen innombrables continguts. Per tant no pot ser eliminat sense que es perden aquestes relacions. El que farem serà modificar l'entitat existent per a registrar els canvis.

 

  Imatge eliminada.

 

Una altra proposta és que l'Entitat Alcaldia es cree com a entitat genèrica i se'l relacione l'Edil que ostenta a cada moment aquesta responsabilitat. Si ja ho teniu configurat d'aquesta manera.
 

  • Modifica l'entitat Alcaldia i relaciona-la amb la del nou edil. O modifica les seues dades, si registres la persona i no el rol.                                                                                            
  • Saluda de l'alcaldia: Aquest node pots *reaprovecharlo. Si optes per fer-ho així, simplement edita-ho i substitueix la imatge i el text. Relaciona aquest contingut amb l'entitat de l'Alcalde.

 

3- La tercera actuació quedarà determinada per la constitució dels òrgans de govern i òrgans col·legiats. 

Aquests òrgans també es registren en la web com a Entitats. Crea-les si no les tingueres ja creades, i relaciona els edils que les componen en aquesta nova legislatura municipal. 

  • Equip de govern: Reuneix les entitats dels membres que componen l'equip de govern. Prèviament incorpora a cadascun d'ells, en el camp “extra”, els càrrecs que ocupen i les atribucions delegades per l'alcaldia.                                                                                                       
  • Òrgans col·legiats: Crea una nova entitat per a incorporar els  òrgans col·legiats, el titular i el seu suplent. Pots incorporar com a adjunt l'Edicte publicat en el Butlletí Oficial de la Província de València.                     
organigrama

Píndoles informatives per a modificar el teu organigrama polític:

Per a tots els dubtes de com crear o modificar contingut hem preparat unes píndoles informatives on tens una xicoteta guia de com modificar els continguts de l'organigrama polític del teu portal municipal.

http://portalesmunicipales.dival.es/pildoras/crea-una-entidad-para-tu-portal-municipal